Carkours-modus in Grip: Combat Racing

Mindscape kondigen de 'Carkour'-modus voor de supersnelle racegame GRIP. Deze modus wordt in de trailer getoond.

GRIP bevat twintig Carkour-tracks. Hierin worden spelers uitgedaagd om een serie van steeds moeilijker wordende stuntcursussen onder de knie te krijgen. Negentien tracks zijn point-to-point, die uiteindelijk culmineren in een laatste, open map – een speeltuin met sprongen, bochten en vol met verzamelobjecten. De modus bevat uitdagingen voor spelers voor ieder vaardigheidsniveau: van de kleine, snelle Easy (Airtime, Speed, Squiggly, Tubes, Upsy Downsy) tracks en Normal (Live Jump, Scoops, Slide) tracks tot de meer veeleisende Hard (Angles, Endurance, Rainbow Road) tracks. Voor de écht ervaren racers zijn er Nightmare (Half Tubes, Loop Gap) tracks.

In GRIP racen spelers op zeventien tracks, verspreid over verschillende vijandige en buitenaardse werelden. Racers kunnen kiezen uit een selectie van vijftien gepantserde auto’s. Sommige zijn gemaakt voor snelheid en wendbaarheid, terwijl sommige bruut en zwaar bepantserd zijn. Elk voertuig kan worden gepersonaliseerd met een groot aantal verschillende paintjobs, stickers, wielen en andere details.

Om te winnen is er een arsenaal van elf wapens en power-ups om de concurrentie achter zich te laten. Met wapens als explosieve pijlen, mijnen, raketten, schilden en turbo’s is het voor spelers mogelijk om niet alleen een vijandig doelwit te selecteren, maar ook de omgeving. Zo kunnen spelers keihard door bouwwerken heen racen of deze op tegenstanders laten vallen. Naast de Carkours-modus is er ook al een campagne- en multiplayermodus bevestigd.

GRIP komt in de herfst van 2018 naar PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en digitaal op pc. Het spel is momenteel beschikbaar in early access op Steam.