Rojer en Arends/Middelkoop door op Wimbledon, Koolhof onderuit

Na Robin Haase en diens Zweedse partner Robert Lindstedt heeft ook tennisser Jean-Julien Rojer zich geplaatst voor de tweede ronde van het mannendubbelspeltoernooi op Wimbledon.

Samen met zijn voormalige en nu weer nieuwe Pakistaanse partner, Aisam-ul-Haq Qureshi, speelde Rojer tegen David Ferrer en olympisch dubbelkampioen Marc Lopez. Het als negende geplaatste Nederlands/Pakistaanse duo had de touwtjes in handen en maakte het in drie sets af: 7-6 (3), 6-4, 6-4. In de tweede ronde wachten de Britse broers Ken en Neal Skupski.

Sander Arends en Matwé Middelkoop stonden tegenover qualifiers Austin Krajicek - een verre Amerikaanse neef van Richard - en Jeevan Nedunchezhiyan. Krajicek en zijn Indiase partner maakten het de Nederlanders knap lastig, maar na drie tiebreaks konden Arends en Middelkoop juichen: 7-6 (5), 7-6 (3), 7-6 (2). In de tweede ronde wacht zestienvoudig Grand Slam-kampioen Mike Bryan, die vanwege een blessure van tweelingbroer en vaste dubbelpartner Bob nu met Jack Sock speelt.

Voor Middelkoop's voormalige partner Wesley Koolhof viel het doek in de eerste ronde. Samen met de Nieuw-Zeelander Marcus Daniell was hij niet opgewassen tegen de Indiase qualifiers Sriram Baraji en Vishnu Vardhan: 6-7 (5), 4-6, 6-7 (4). De Fin Henri Kontinen sneuvelde samen met de Australiër John Peers ondertussen al in de eerste ronde. Het als derde geplaatste duo ging onderuit tegen Maximo Gonzalez (ARG) en Nicolas Jarry (CHI).