FOK! Wat een weer: geloof het of niet: zonnig

De dag begint in vrijwel het hele land met bewolking. Deze lost in de loop van de ochtend grotendeels op. In de middag is het dan overal vrij zonnig en vooral in de avond drijven er velden hoge bewolking over. Het blijft droog en de middagtemperatuur loopt uiteen van 19°C op de Wadden tot 27°C in het zuidoosten van het land. De wind is noordelijk en zwak tot matig.

In de nacht naar zaterdag is er weinig bewolking en blijft het droog. De minimumtemperatuur varieert van 7°C plaatselijk in het noordoosten tot 15°C in het zuidoosten. De wind wordt zwak en veranderlijk, in het oostelijk Waddengebied staat een matige noord- tot noordwestenwind.

Zaterdag overdag is het zonnig, afgezien van wat sluierbewolking of een enkele stapelwolk. Het blijft droog en de middagtemperatuur loopt uiteen van 20°C langs de noordkust tot 27°C in het zuidoosten. De wind wordt overal noordelijk en neemt toe naar matig. (Bron: KNMI)

Zonkracht (onbewolkt/bewolkt) 6/3 - goed insmeren dus! 

Nederland
 

Het avondzonnetje in Purmerend, vanaf het balkonnetje van Spylacopa_68
Het avondzonnetje in Purmerend, vanaf het balkonnetje van Spylacopa_68

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!