Wozniacki toont zich slechte verliezer na Wimbledon-nederlaag

Tennisster Caroline Wozniacki verloor woensdag op Wimbledon al in de tweede ronde van Ekaterina Makarova, waardoor het Londense grastoernooi nog altijd het enige Grand Slam is waar ze nooit de kwartfinales haalde. 

Na afloop toonde de Deense nummer twee van de wereld zich bepaald geen beste verliezer: "Jij komt niet ver", snauwde ze Makarova na de wedstrijd toe. "Ze speelde boven haar niveau, gooide het nog wat omhoog, had geluk en deed het precies goed op de goede momenten", aldus een emotionele Wozniacki. "Ik denk niet dat ze dit de rest van het toernooi vol kan houden."

Makarova was er allemaal niet zo van onder de indruk: "Ik weet niet wat ik moet zeggen. Tja, misschien had ik vandaag wat geluk. Lekker voor mij dan!", lachte de Russische. Wozniacki had overigens nog meer te klagen: ze had veel last van vliegende mieren. "Ze zitten in m'n mond, in m'n haar, overal. Ik ben hier om te tennissen, niet om insecten te eten", zei ze, terwijl ze de scheidsrechter tevergeefs vroeg om een verdelgingsmiddel te spuiten.