Haase sneuvelt op Wimbledon tegen mede-driftkikker Kyrgios

Tennisser Robin Haase is op Wimbledon gesneuveld in de tweede ronde. De 31-jarige Hagenaar nam het op tegen de acht jaar jongere Australiër Nick Kyrgios en dat beloofde interessant te worden: beide heren willen nog wel eens stevig uit hun string schieten als iets ze even niet zint.

Haase speelde niet onaardig, maar tegen het enorme servicegeweld van Kyrgios was hij uiteindelijk simpelweg niet opgewassen. De Nederlander ergerde zich meer dan eens aan het publiek: "Ik kan uw hele gesprek horen!", liet hij een stel dat dicht bij de baan zat al vroeg in de partij weten. De betreffende toeschouwers bleven wat luidruchtig praten en dus sprak Haase ze nog eens aan: "Wilt u er misschien een kopje thee bij?", vroeg hij in fraai Brits accent. 

Ook met zijn acties op de baan baarde Haase zo nu en dan voor wat opzien. Zo kon hij een bal niet bereiken, tot hij zijn racket snel overnam in zijn linkerhand. De passing ging er helaas naast, zelfs tot lichte teleurstelling van Kyrgios: "Bizar, ik hoopte bijna dat 'ie raak zou zijn", liet de Australiër weten. Dat lukte Haase wel met een heerlijk balletje tussen de benen, die door Kyrgios in het net werd geslagen.

Uiteindelijk moest de Nederlander dus wel zijn meerdere erkennen in Kyrgios. Met twee dubbele fouten gaf hij in de eerste set een servicegame weg, in set twee deed hij dat met een laf geslagen volley. In set drie werkte hij twee breaks weg, maar op 5-5 moest hij zich definitief gewonnen geven: 3-6, 4-6, 5-7.