'Videoscheids moet optreden tegen Neymar'

Het is om werkelijk knettergek van te worden op het WK voetbal: het eeuwige gejank, gerol en gezeik van Neymar. Zodra iemand zijn kant op kijkt spartelt de Braziliaan over de grond alsof zijn ledematen er met een botte kettingzaag afgesneden worden, maar bestraft wordt hij nauwelijks.

Oud-international Wim Rijsbergen is helemaal klaar met het theater van Neymar, die wereldwijd miljoenen kinderen doet geloven dat dit 'hoort' in het voetbal. "Hij wordt lichtjes geraakt en gaat me dan een partij liggen rollen", aldus Rijsbergen. "Hij is op zoek, maakt schwalbes en duikt om de haverklap wegens helemaal niks. Het is hoog tijd dat de videoscheidsrechter daar ook voor in actie gaat komen."

"Laat de VAR, wanneer Neymar weer eens blijft rollen of om niks gaat liggen, gewoon de instructie geven om hem te bestraffen met geel. Ook Luis Suarez heeft er een handje van en dat soort gasten moet je gewoon straffen, anders blijven ze maar misleiden", foetert Rijsbergen. "Het publiek wordt door Neymar beïnvloed, waardoor de scheidsrechter onder druk staat. Het is een schande en met zijn enorme kwaliteiten heeft hij het écht niet nodig."