Tadic: "Ajax bij de beste twintig clubs ter wereld"

Dusan Tadic is dolblij met zijn transfer naar Ajax. Volgens de Servische aanwinst is zijn nieuwe werkgever nog steeds een grote club.

Tadic rondde dinsdag zijn transfer officieel af. "Het was voor mij een moeilijke keuze. Ik heb hiervoor gekozen, omdat Ajax bij de beste twintig clubs van de wereld hoort. Het was altijd mijn droom om voor Ajax te spelen. De club heeft geweldige fans, grote legendes, een grote geschiedenis en een mooie spelopvatting", sprak Tadic tegen Ajax TV.

Ajax betaalt Southampton een transfersom die kan oplopen tot 13,7 miljoen euro. "Ik heb meerdere opties gekregen om te tekenen in verschillende landen. Ook uit de Premier League heb ik aanbiedingen gehad. Deze optie vond ik de beste voor mij en mijn carrière. Ik luister altijd naar mijn hart als ik keuzes moet maken."

De 29-jarige Tadic geeft aan dat de Amsterdammers al vaker interesse in hem toonden. "Toen ik in Nederland bij FC Groningen en FC Twente speelde had Ajax al belangstelling. Er waren ook wat aanbiedingen gedaan. Een jaar of twee geleden hebben we gesproken over de mogelijkheden en nu is het zover."