'Dronken van één blikje bier'

Op dinsdagmiddag omstreeks 17:40 uur kreeg de politie een tip dat een vrouw de Johanna Naberstraat in Alkmaar in was komen rijden met haar auto en daar vervolgens had geparkeerd. Bij haar manoeuvres had zij de hele breedte van de rijbaan nodig en pakte zij af en toe een stoeprandje mee.

Ter plaatse bleek de bestuurster, een 30-jarige vrouw uit ’t Veld, erg onder invloed van alcohol te verkeren. Er hing een zware alcohollucht om haar en haar ogen waren bloeddoorlopen. Toen zij uit de auto kwam, stond zij nogal onvast op haar benen. De vrouw verklaarde niet onder invloed te hebben gereden, maar juist in de stilstaande auto een blikje bier te hebben gedronken. Het blikje had zij in een prullenmand weggegooid. Controle van de prullenbak leverde echter geen blikje op.

Bij een ademanalyse bleek de vrouw niet minder dan 1240 ug/l alcohol in haar adem te hebben (2,8%0). Dat is ruim vijfenhalf maal het voor haar geldende maximum van 220 ug/l. Tegen de vrouw wordt proces- verbaal opgemaakt. Zij moest haar rijbewijs inleveren.