Westerhof: "Lozano vindt het niet erg om bij PSV te blijven"

Hirving Lozano maakte met Mexico indruk op het WK, maar volgens Hans Westerhof is er best een kans dat de aanvaller bij PSV blijft.

Westerhof is voormalig coach van onder meer FC Groningen, PSV, Willem II en Vitesse en hij was ook werkzaam voor enkele clubs in Mexico. "Iedereen roept dat hij weggaat bij PSV, maar ik vraag het me af. Hij en zijn vrouw hebben het heerlijk in Eindhoven, de kindjes ook", stelt hij in Voetbal International.

"Natuurlijk, als er een grote club komt, is-ie weg. Maar Chucky vindt het zeker niet erg om nog een jaar bij PSV te blijven." Lozano, die in Eindhoven tot medio 2023 onder contract staat, werd al gelinkt aan clubs als Everton, Juventus, Valencia en Barcelona. De 22-jarige aanvaller maakte het winnende doelpunt in de groepswedstrijd tegen Duitsland (0-1).

Op het WK werd Mexico in de achtste finales uitgeschakeld door Brazilië. "Misschien is dit ook wel het beste, voor hemzelf en voor PSV", vindt Westerhof. "Iedereen is er nu van overtuigd dat hij goed is, maar de echte topclubs zullen vast nog niet komen. Kan hij nog mooi een jaartje rijpen bij PSV."