Vrouw (92) schiet zoon (72) dood om bejaardenhuis te ontlopen

De zoon van Anna Mae Blessing woonde samen met zijn moeder en vriendin in een huis in de Amerikaanse staat Arizona. Maar samenleven met ma werd volgens hem steeds moeilijker, dus maakte zoonlief plannen om haar naar een verzorgingshuis te sturen. Moeder vond dat echter zo'n slecht plan dat ze besloot om hem dood te schieten.

"Jij ontneemt me m'n leven dus ik ontneem je het jouwe", zei de vrouw volgens de BBC terwijl de politie haar meenam. Ze zou van plan zijn geweest zichzelf ook van het leven te beroven.

Blessing had twee vuurwapens in haar kleding verstopt toen ze naar de slaapkamer van haar zoon ging waar ruzie ontstond. Ze haalde een in de jaren 70 gekochte revolver tevoorschijn en schoot de man in zijn hals en kaak.

Vervolgens richtte de vrouw het wapen op de 57-jarige vriendin van het slachtoffer, die er echter in slaagde het uit haar handen te ontworstelen en weg te gooien. Blessing pakte daarop het andere wapen maar de vriendin wist dat uit haar handen te slaan en te vluchten.

De politie trof de 92-jarige in een leunstoel aan. "Ik verdien een spuitje voor wat ik heb gedaan", zei ze tegen de agenten.

Anna Mae Blessing (foto: Maricopa County Sheriff's Office)
Anna Mae Blessing (foto: Maricopa County Sheriff's Office)