Busch wint NASCAR-thriller na keihard gevecht

NASCAR-coureur Kyle Busch heeft zijn vijfde overwinning van het seizoen binnen, en dat mocht wat voeten in de aarde hebben. Op Chicagoland vocht Busch een snoeihard duel uit met Kyle Larson, waar het betere duw- en trekwerk niet geschuwd werd.

Het begin van de race was allemaal niet heel erg boeiend, maar in de laatste tien ronden werd het smullen geblazen. Busch lag op kop en alleen Larson lag nog redelijk binnen bereik, tot hij zeven ronden voor het einde lichtjes de muur raakte.

Toch was Busch nog niet van hem af, want de koploper kwam in de problemen met een groepje achterblijvers. Vooral veteraan Ryan Newman had totaal geen zin om op een ronde gezet te worden, en blauwe vlaggen zijn er in de NASCAR niet.

Door het gedoe met Newman en ook Ricky Stenhouse Jr kon Larson aansluiten bij Busch, wiens oudere broer Kurt ook een van de achterblijvers was. Kurt liet Kyle uiteraard passeren en zag niet veel later ook Larson langszij komen.

In de slotronde opende Larson dan de aanval: hij tikte Busch zachtjes tegen de muur en passeerde hem, maar Busch nam hard revanche. Hij tikte Larson aan, die een spin maar nét wist te voorkomen, en reed naar de zege.

De immer onpopulaire Busch werd na afloop weer flink uitgejoeld, maar hij had een duidelijke boodschap aan de fluiters: "Als je dit deze manier van racen niks vindt, kijk dan gewoon lekker niet."

De samenvatting van de race, met volle bak actie vanaf een minuut of negen (Bron: YouTube)