BBC start rechtzaak om lekken Doctor Who beelden

De BBC daagt in California het forum Tapatalk voor de rechter, nadat daar vorige week beelden van het nieuwe seizoen van Doctor Who uitlekten. Hoofdrolspeelster Jodie Whitaker deelde de beelden hierna zelf op facebook waardoor iedereen en z'n schoonmoeder van het lek op de hoogte werd gebracht.

De beelden waren de eerste beelden van het nieuwe seizoen. Het seizoen is nu al spraakmakend. De hoofdrol van The Doctor is al sinds de jaren 60 een man, maar zal vanaf komend seizoen vertolkt worden door een vrouw. Ja, de nieuwe Doctor Who is een transseksueel. Met een regenboogshirt. Naast de hoofdrol veranderen onder meer ook het logo, de Tardis, de Sonic screwdriver en - zo werd onlangs bekend - de begintune.

Vrijwel de hele kijkersbase is boos. De ene helft is boos op de makers omdat de Doctor nu een vrouw is, de andere helft op de eerste helft, omdat zij juist blij zijn dat de Doctor nu een vrouw is. Want willen dat de Doctor een man blijft is slecht, willen dat de Doctor een vrouw wordt is goed.

Vanaf komend najaar kunnen we zien hoe Jodie Whitaker het eraf gaat brengen als Doctor, en of alle wijzigingen de populairiteit van de serie een boost geven, of juist naar de rand van de afgrond zullen helpen.

Niet iedereen is blij met de nieuwe transseksuele Doctor
Niet iedereen is blij met de nieuwe transseksuele Doctor