Schmeichel: "Ik dacht dat Neymar dood ging"

Dat Neymar een voetballer met buitengewone kwaliteiten is staat buiten kijf. Hij is echter ook een dramaqueen van epische proporties, zoals hij dit WK al met enige regelmaat liet zien. In de achtste finales tegen Mexico was het wel héél erg: een Mexicaan stond even uitermate onsportief op zijn enkel, waarna Neymar begon te rollen en spartelen alsof iemand zojuist met een kettingzaag zijn been in twintig stukjes hakte.

De Deense oud-keeper Peter Schmeichel is hélemaal klaar met Neymar's eeuwige gejank, en dat de Braziliaan ook nog eens door de al net zo eerlijke FIFA verkozen werd tot man van de wedstrijd ging hem helemaal te ver. "Mijn god, hij kreeg zelfs die prijs! De FIFA moet echt kijken naar hoe hij zich gedraagt in een wedstrijd. Ik kan het alleen maar omschrijven als bijzonder onfortuinlijk."

"De manier waarop hij kaarten probeert te forceren is uitermate irritant om te zien", vervolgt Schmeichel, die zich zelfs even zorgen leek te maken. "Ik dacht dat hij dood lag te gaan, dat hij op een brancard gehesen zou worden, rechtstreeks de ambulance in en dat we hem nooit meer zouden zien", aldus de Deen.

"Dit willen we gewoon niet zien in het voetbal. We hebben de videoscheidsrechter en die kan er mee afrekenen. Dit soort acteerwerk moeten we bespaard blijven...het krijgt zoveel aandacht, en het ergste is dat de kinderen over de hele wereld hier ook naar kijken en dit zelf na gaan doen, dat moeten we toch niet willen?", vraagt Schmeichel zich af.

Neymar's strijd tegen de dood (Bron: YouTube)