Liverpool en Salah verlengen gezegend huwelijk tot 2023

Mohamed Salah heeft een nieuw en langlopend contract getekend bij Liverpool. De Egyptische steraanvaller blijft tot 2023 op Anfield.

Via de officiële kanalen laat zijn trainer Jürgen Klopp weten verheugd te zijn met het nieuws. De Duitse oefenmeester ziet de verlenging als een belangrijke graadmeter voor de toekomst. "Dit contract is een beloning voor een persoon die zo veel heeft bijgedragen aan de successen van afgelopen seizoen. Het laat zien dat de club in hem gelooft en dat hij in de club gelooft. We willen laten zien dat grote talenten zien dat Anfield een plek kan zijn waar ze hun dromen en ambities waar kunnen maken."

Salah kwam in de zomer van 2017 over van AS Roma en sindsdien is zijn ster snel gerezen. Hij maakte maar liefst 44 goals in 52 wedstrijden en leidde de ploeg naar de derde plaats in de Premier Leage en naar de finale van de Champions League. Dat duel moest hij echter snel staken door een schouderblessure en Liverpool kon het zonder hem niet bolwerken tegen Real Madrid.

Die laatste ploeg zou net als vele andere topclubs interesse hebben om hem vast te leggen, maar lijkt nu kansloos in die missie. Klopp wil hem absoluut niet kwijt en de club wil een signaal afgeven aan andere clubs. "Mo heeft nu bijgetekend en gezegd dat deze club zijn thuis is. En als zo iemand dat zegt, spreekt dat enorm in het voordeel van de club. Tegelijkertijd geven wij aan dat we zijn waarde kennen en hem willen helpen om nog beter te worden", aldus Klopp.

De trainer looft hem niet alleen vanwege zijn spel, maar ook vanwege zijn opvatting als mens. "Het beste aan Mo is dat hij zichzelf nooit ziet als meer dan een speler van het team. Hij erkent dat zijn ploeggenoten en de club hem geholpen hebben om individuele successen te bereiken. Hij weet dat die prijzen hem zijn toegekomen omdat hij onderdeel uitmaakt van iets speciaals", meent Klopp. Salah werd uitgeroepen tot beste speler van de Premier League en hij won de Gouden Schoen.

"Afgelopen seizoen was bijzonder en had veel mooie momenten, maar we willen nog meer", aldus Klopp. "We willen meer successen boeken en samen meer bereiken. De supporters zingen het zo luid en ze hebben gelijk: 'We stoppen nooit'. Die houding moet iedereen hier hebben. We werken hier elke dag hard om te zorgen dat onze spelers kunnen schitteren."