Vitesse legt vijfde zomeraanwinst op huurbasis vast

Vitesse heeft voor het seizoen 2018/19 Jake Clarke-Salter vastgelegd. De centrale verdediger komt op huurbasis over van Chelsea.

De Engelsman doorliep de jeugdopleiding van the Blues en maakte op 2 april 2016 zijn debuut in de hoofdmacht van de club. Clarke-Salter stapte afgelopen seizoen op huurbasis over naar Sunderland en kwam voor the Black Cats tot elf wedstrijden. De linkspoot won in 2017 met Engeland het WK Onder-20 en in juni van dit jaar won hij met Engeland Onder-21 het Toulon Tournament.

"Ik heb van verschillende jongens goede verhalen gehoord over Vitesse, onder andere van Lewis Baker en Izzy Brown", vertelt Clarke-Salter op de officiële clubwebsite van Vitesse. "Ook de progressie die Matt Miazga heeft geboekt, maakt mij heel nieuwsgierig naar mijn kansen bij Vitesse. Ik wil mijn power combineren met voetballend vermogen."

Technisch directeur Marc van Hintum over de komst van de Engelsman: "Jake is een sterke en atletische verdediger. Kwaliteiten die we met het vertrek van Guram Kashia en Matt Miazga goed konden gebruiken. Jake is enorm gedreven en wil zijn visitekaartje in de Eredivisie afgeven."

Clarke-Salter is de vijfde aanwinst voor Vitesse. Eerder al versterkten de Arnhemmers zich met Khalid Karami, Rasmus Thelander, Oussama Darfalou en Max Clark.