Vekic stunt tegen Stephens op Wimbledon, Pliskova met moeite door

De openingsdag op Wimbledon heeft gelijk al een voornaam slachtoffer geëist: US Open-kampioene Sloane Stephens, de nummer vier van de wereld, kan al naar huis. De Kroatische Donna Vekic (WTA-55) was veel te sterk voor Stephens, die niet meer dan vier games won: 6-1, 6-3.

Karolina Pliskova is wel door, maar de Tsjechische nummer acht van de wereld had het erg lastig. De jonge Britse wildcardspeelster Harriet Dart bood Pliskova uitstekend partij, maar moest zich in de derde set dan toch gewonnen geven: 7-6 (2), 2-6, 6-1.

Voor de als negentiende geplaatste Magdalena Rybarikova is het ook al voorbij: de Slowaakse verloor met 7-5, 6-3 van de Roemeense Sorana Cirstea. Madison Keys (10) was Ajla Tomjlanovic zonder problemen de baas, Venus Williams (9) klopte Johanna Larsson na een stroeve start: 6-7 (3), 6-2, 6-1.

De nummer twee van de wereld, de Deense Caroline Wozniacki, hoefde zich niet overmatig in te spannen. Na een uurtje was de Amerikaanse Varvara Lepchenko weer terug naar de kleedkamers gestuurd: 6-0, 6-3.