Van Gerwen, Barney, Klaasen, De Zwaan en Wattimena gekwalificeerd voor World Matchplay

Darters Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld, Jelle Klaasen, Jeffrey de Zwaan en Jermaine Wattimena hebben zich gekwalificeerd voor de World Matchplay eind deze maand in Blackpool. Voor De Zwaan en Wattimena is het hun debuut in de Winter Gardens. 

Titelverdediger Phil Taylor is er dit jaar niet meer bij op de World Matchplay. The Power stopte met zijn professionele carrière na de verloren WK-finale tegen Rob Cross. Eerder werd bekendgemaakt dat de trofee naar Taylor is vernoemd. Michael van Gerwen is de nummer één van de plaatsingslijst. Mighty Mike is naast James Wade (10) de enige oud-kampioen in het deelnemersveld. Peter Wright (2), Raymond van Barneveld (13) en Adrian Lewis (16) zijn de voormalig finalisten op dit toernooi die aanwezig zijn in Blackpool. Lewis is na een half jaaf afwezigheid weer terug in de top zestien, na zijn debacle op het WK. 

De overige drie Nederlandse deelnemers komen via de Pro Tour Order of Merit, het klassement met vloertoernooien en de Euro Tour's. Zij nemen het in de eerste ronde op tegen de zestien geplaatste spelers. Jermaine Wattimena, Jelle Klaasen en Jeffrey de Zwaan wisten zich via deze ranking te kwalificeren voor de World Matchplay. Voor Wattimena en De Zwaan wordt het hun eerste deelname aan dit toernooi. Hetzelfde geldt voor Jonny Clayton, Max Hopp, Steve Lennon en Richard North.

De loting voor de World Matchplay, het toernooi met legs en mogelijk verlenging, begint op 21 juli. De finale is op zondag 29 juli. 

Deelnemers 2018 World Matchplay
PDC Order of Merit Qualifiers 
1 Michael van Gerwen
2 Peter Wright
3 Rob Cross
4 Gary Anderson
5 Daryl Gurney
6 Mensur Suljovic
7 Simon Whitlock
8 Dave Chisnall
9 Michael Smith
10 James Wade
11 Ian White
12 Gerwyn Price
13 Raymond van Barneveld
14 Darren Webster
15 Kim Huybrechts
16 Adrian Lewis

ProTour Order of Merit Qualifiers
Jonny Clayton
Joe Cullen
Stephen Bunting
Max Hopp
Mervyn King
Jermaine Wattimena
Steve West
Steve Beaton
Kyle Anderson
James Wilson
John Henderson
Keegan Brown
Jelle Klaasen
Steve Lennon
Jeffrey De Zwaan
Richard North