Clubicoon Sturing blijft komende drie jaar bij Vitesse

Edward Sturing heeft maandagmiddag een nieuw, driejarig contract getekend bij Vitesse. Daardoor blijft clubicoon en assistent-trainer tot in elk geval medio 2021 in dienst bij de Arnhemmers. Het afgelopen seizoen was hij een tijdje de eindverantwoordelijke, komend seizoen is hij de rechterhand van Leonid Slutskiy.

Als speler kwam Sturing elf seizoenen uit voor Vitesse en na wat uitstapjes is hij sinds 2014 weer in dienst van de zwart/gele club.  "Vitesse is mijn club. Ik zit uitstekend op mijn plek en blijf graag mijn steentje bijdragen om de ambities van de club waar te maken. Uit de contractaanbieding voor twee seizoenen sprak veel waardering. Hopelijk kunnen we ook dit seizoen de supporters weer trots laten zijn op de club", vertelt Sturing op de clubsite van Vitesse.

Technisch directeur Marc van Hintum zegt dat het verlengen van het contract van Sturing belangrijk is voor de continuïteit van de club. "Bij Vitesse is kwaliteit altijd leidend, en als het even kan combineren we dat met mensen die een geel-zwart hart hebben. Edward is loyaal aan Vitesse, kent de manier van werken en spelen en draagt in alles uit een trotse Vitessenaar te zijn."