Briljante Molinari pakt eerste Italiaanse PGA Tour-winst in 71 jaar

Golfer Francesco Molinari heeft een werkelijk fenomenaal toernooi achter de rug op de PGA Tour. De 35-jarige Italiaan was in Potomac in de staat Maryland veruit de beste op het Quicken Loans National: de Amerikaan Ryan Armour eindigde op maar liefst acht slagen als tweede.

Molinari raakte het hele weekeinde alles wat los en vast zat en sloeg in 72 holes welgeteld twee bogeys - één slag boven het baangemiddelde. Hij begon met een ronde 67, drie onder par, waarna hij twee keer na 65 slagen in het clubhuis stond.

Zondag ging hij op de slotdag echter pas écht los. Molinari sloeg zes birdies, geen enkele bogey en tekende op de tiende hole met een heerlijke putt van afstand ook nog eens voor een eagle, door de par-5-hole in drie slagen te ronden. Hij sloot de dag af met 62 slagen en eindigde het toernooi met 21 slagen onder par.

"Zo goed heb ik nog nooit gespeeld", aldus de doorgaans op de Europese tour spelende Molinari na afloop. "Wat Francesco hier heeft laten zien was werkelijk fenomenaal", reageerde Tiger Woods, die als vierde eindigde, na afloop vol bewondering. Dankzij Molinari heeft Toney Penna eindelijk een opvolger: Penna was 71 jaar geleden, in 1947, de laatste Italiaan die een zege boekte op de PGA Tour.

Op de Europese tour pakte Alexander Norén zijn tiende overwinning. De Zweed had op het Open de France één slag minder nodig voor de 72 holes dan de Schot Russell Knox, de Amerikaan Julian Suri en de Engelsman Chris Wood.