Vrijgelaten gevangene betaalt taxi naar huis niet en wordt weer opgepakt

Ene Charles Folk heeft onlangs niet zijn beste dag ooit gehad, nemen we aan. De 40-jarige Amerikaan zat een gevangenisstraf uit wegens onder meer het vernietigen en stelen van eigendommen van zijn huisgenoot en werd, zoals dat dan gaat, na het uitzitten van zijn straf vrijgelaten.

Charles moest natuurlijk wel thuis zien te komen en belde dus een taxi. Hij liet de chauffeur weten dat hij met een creditcard zou betalen bij aankomst, maar dat ging niet: zelf had Charles geen creditcard, zijn huisgenoot kon de zeventig dollar kostende rit niet betalen. Of hij wilde dat niet, gezien de voorgeschiedenis.

Dan bleef alleen de zus van Charles nog over, maar die was de hort op en de chauffeur accepteerde een betaling via de telefoon niet. Er zat dus niks anders op dan de politie te bellen, die Charles gelijk weer arresteerde wegens diefstal. Dit keer kreeg Charles een gratis taxi, maar die eindigde wel in de gevangenis waar hij de dag begon.

Dit alles zorgt natuurlijk wel voor een discussiepunt: moeten gevangenen indien nodig een kleine vergoeding krijgen na hun vrijlating, puur om de reis naar huis te kunnen betalen?