'Ajax werkt hard aan terugkeer van Daley Blind' 

Ajax wil na de komst van Dusan Tadic nog een ervaren speler vastleggen. Daley Blind wordt warm gemaakt voor een terugkeer naar de Johan Cruijff ArenA.

Dat meldt De Telegraaf op maandagochtend. De 28-jarige verdediger annex middenvelder heeft volgens de krant aangegeven na vier jaar bij Manchester United graag terug te keren in Amsterdam. De international heeft nog een contract voor een jaar, maar is op Old Trafford op een zijspoor beland.

De Nederlander trok in de zomer van 2014 van Amsterdam naar Manchester en sprak ook na zijn transfer van 17,5 miljoen euro altijd vol lof over zijn oude club. Blind zou 'meerdere redenen' hebben om een terugkeer bij Ajax te verkiezen boven een ander financieel aantrekkelijker avontuur in het buitenland. Als voorbeeld noemt De Telegraaf dat een basisplaats in Ajax voor de linkspoot zekerheid kan bieden voor het Nederlands elftal.

De 28-jarige komt al bijna een jaar nauwelijks in de plannen van Manchester United-trainer José Mourinho en was ook in januari al op zoek naar een uitweg in Engeland. AS Roma deed een aanbod, maar kwam niet tot een akkoord.

Manchester United besloot toen om een optie in zijn contract te lichten zodat hij nu tot medio 2019 vastligt. Zo verzekert de club zich van een transferbedrag. Ajax hoopt echter dat de Engelsen niet de hoofdprijs zullen vragen en gaat volgens het dagblad 'alles in het werk stellen' om de uit de eigen jeugd afkomstige voetballer terug te halen. Of dat gaat lukken is nog onduidelijk.

Blind zou zelf door de komst van Tadic en het vermoedelijke aanblijven van Frenkie de Jong, Donny van de Beek en Matthijs de Ligt de grote potentie van de jonge spelersgroep van Erik ten Hag zien en de oefenmeester staat op zijn beurt positief tegenover de komst van nog een ervaren voetballer die een voortrekkersrol in zijn selectie kan vervullen. Directeur spelerszaken Marc Overmars gaf aan het begin van de transferperiode al aan graag wat ervaren spelers die 'af' zijn aan de groep toe te voegen.