Herlings maakt rentree na blessure en pakt GP-zege in Indonesië

Jeffrey Herlings heeft de MXGP van Indonesië gewonnen. Vooraf was het doel de schade beperken echter met een tweede en eerste plaats is de Nederlander winnaar van de Grand Prix.

Tweeënhalve week geleden brak Herlings zijn sleutelbeen en miste daardoor de wedstrijd in Lombardije. Door het winnen van de kwalificatierace op zaterdag liet hij al zien weer aardig op niveau te zijn. De vraag was of hij dit ook vol kon houden in de races op zondag.

In de eerste race was Herlings als snelste uit de startblokken. Na vier ronden nam Cairoli de leiding over. De Nederlander kwam vervolgens onder druk te staan van Clement Desalle maar Herlings wist de aanvallen van de Belg af te slaan. Ondertussen reed Cairoli onbedreigd naar de zege.

Herlings pakte opnieuw de leiding in de tweede race, gevolgd door Cairoli. De Italiaan maakt vervolgens een slippertje en verloor zijn tweede plaats aan Tim Gajser. In het tweede deel van de wedstrijd wist Cairoli, ondertussen weer op de tweede plaats, de achterstand op Herlings te verkleinen.

In de slotfases maakte de Nederlander in een bocht een fout en viel. Door die valpartij leek de zege binnen voor Cairoli, echter die kreeg zelf met pech te maken zodat de zege toch naar Herlings ging. De regerend wereldkampioen wist nog wel als tweede over de finish te komen. Doordat de tweede race de doorslag geeft is Herlings de winnaar van de Grand Prix.