Moto2-winst Bagnaia in Assen, Bendsneyder door straf buiten punten

Francesco Bagnaia heeft de Grand Prix van Nederland in de Moto2 gewonnen. De Italiaanse motorcoureur was op het TT Circuit in Assen al het hele weekeinde duidelijk de beste en bekroonde dat met een fraaie overwinning. 

Bij de start nam Bagnaia vanaf poleposition de leiding, gevolgd door Marcel Schrötter en Alex Marquez. De van plek negen vertrokken Joan Mir was ook al snel op tempo en de Moto3-wereldkampioen nestelde zich al snel op de derde plek, voor Marquez en de op P13 begonnen Lorenzo Baldassarri.

Bagnaia was net als al het hele weekeinde duidelijk de beste en breidde zijn voorsprong langzaam maar zeker uit. Marquez en Baldassarri volgden, met Schrötter en Mir als voornaamste uitdagers voor de overige twee podiumplaatsen. Met vijf ronden te rijden begon Baldassarri het gat met leider Bagnaia een klein beetje te verkleinen, maar het was nog altijd bijna twee seconden.

Vier ronden voor het einde had ook Fabio Quartararo het mes tussen de tanden en de jonge Fransman zette zijn machine vol overtuiging binnendoor bij Schrötter, wat hem plek vier opleverde. Ook Baldassarri ging uitermate rap, maar drie ronden voor het einde sloeg het noodlot toe: Balda reed met een lekke band de pitstraat in.

Quartararo verschalkte ondertussen ook Marquez in Ossebroeken, maar voor de Speed Up-rijder zou het daar wel bij blijven, want het gat met Bagnaia was bijna drie seconden. Bagnaia reed onbedreigd naar overwinning nummer vier van 2018, voor Quartararo en Marquez. De Italiaan verstevigde zo zijn WK-leiding, naaste achtervolger Miguel Oliveira moest genoegen nemen met plek zes.

Bo Bendsneyder kwam na een sterke slotfase als veertiende over de streep, maar door een kleine tijdstraf wegens het afsnijden van een bocht viel hij alsnog terug tot buiten de punten.