'Tour-organisatie laat Froome niet starten'

Chris Froome zal toch niet aan de start komen van de Tour de France. Volgens de Franse krant Le Monde heeft organisator ASO aan Team Sky laten weten dat het Froome niet welkom is, vanwege de dopingprocedure die tegen hem loopt.

Froome testte tijdens de Vuelta van vorig jaar positief op een te hoge waarde salbutamol in zijn bloed. Toch mocht hij in andere wedstrijden starten zolang de UCI het onderzoek in behandeling heeft. ASO, de Tour-organisatie, denkt daar anders over en beroept zich op artikel 28 van het reglement van de Tour. Daarin staat dat de organisatie het recht heeft een coureur of team het startrecht te ontnemen ter bescherming van het imago van de organisatie of de wedstrijd.

Team Sky heeft beroep aangetekend tegen de beslissing bij het Nationaal Olympisch Comité van de Franse Sport (CNOSF) . De zaak komt op 3 juli voor, de dag erop moet er een beslissing vallen. Nadien kan er ook beroep worden aangetekend bij het Hof van Arbitrage voor de Sport (CAS), maar de kans is zeer klein dat die een beslissing kan nemen voor de start van de Tour de France.

'Tour-organisatie laat Froome niet starten' (Pro Shots / George Deswijzen)
'Tour-organisatie laat Froome niet starten' (Pro Shots / George Deswijzen)