Russell domineert in Formule 2, De Vries valt uit

George Russell heeft zijn vierde zege in de Formule 2 op overtuigende wijze gepakt. Zaterdag was de Britse Mercedes-junior oppermachtig in de hoofdrace op de Oostenrijkse Red Bull Ring, waar zijn overwinning geen moment serieus in gevaar kwam.

Russell behield bij de safety car-start de kop, terwijl Nyck de Vries wat verder in het achterveld voor een alternatieve strategie koos: hij zou met zijn hardere compound banden een latere pitstop maken, maar kreeg te maken met een lekke rechterachterband. De Vries haalde de pits nog wel, maar viel uit.

Ralph Boschung zette zijn auto na een paar ronden noodgedwongen stil, waardoor de safety car de baan op kwam. Vrijwel iedereen kwam naar binnen voor de verplichte pitstop, behalve Artem Markelov, Arjun Maini en Sean Gelael. De drie hielden zo een tijd de kop vast, maar moesten zich uiteindelijk toch gewonnen geven.

Bij de pitstops bleef Russell aan de (virtuele) leiding, gevolgd door landgenoot Lando Norris. Sergio Sette Camara lag op plek drie, maar de Braziliaan moest in de pitstraat wachten tot teamgenoot Norris nieuwe banden had, wat hem posities kostte. Nadat de drie later gestopte heren ook binnen waren gekomen was de zege van Russell zo goed als een feit.

Hij won uiteindelijk voor Norris en Antonio Fuoco, die bijna tien seconden toe moest geven. Met 122 punten is Norris nog altijd de kampioenschapsleider, maar Russell volgt op twee punten.