Mbappé geeft al zijn WK-premies weg aan goede doel

Alle premies die Kylian Mbappé op het WK verdient, geeft hij weg aan een liefdadigheidsinstelling. Dat maakt het Franse medium l'Equipe bekend.

De negentienjarige aanvaller verdient bij Paris Saint-Germain al de nodige miljoenen per jaar en als international van Frankrijk komen daar nog flink wat premies bij. Per wedstrijd krijgt hij sowieso 20.000 euro bijgeschreven van de Franse bond en als Les Bleus het WK in Rusland winnen, komt daar nog eens een prestatiebonus van zo'n drie ton per persoon bij.

Op zijn jonge leeftijd staat Mbappé al op negentien interlands en speelt een belangrijk rol in de huidige successen van de Franse ploeg, maar vindt niet dat hij daar financieel beloond voor hoeft te worden. Volgens l'Equipe zou hij daarom al in april kenbaar hebben gemaakt dat zijn bonussen naar een goed doel moeten worden overgemaakt.

Premiers de Cordée krijgt daarom alles wat 'Kiki' tijdens dit WK verdient. Die liefdadigheidsinstelling maakt gratis sportactiviteiten als voetbal, rugby, boksen, dansen, judo en tennis mogelijk voor zieke kinderen. Jaarlijks doen vijfduizend patiënten aan het programma mee en er zijn drieduizend Franse scholen bij het programma aangesloten. Frankrijk neemt het zaterdag om 16.00 uur in de achtste finales op tegen Argentinië.