Onduidelijkheid over enorme transferclausule Ronaldo

Cristiano Ronaldo is met Portugal nog in de race voor de WK-titel, maar in Spanje houdt zijn contract bij Real Madrid de gemoederen ook bezig.

Verschillende media meldden namelijk dat Ronaldo de gigantische afkoopsom in zijn contract (één miljard euro) heeft laten verlagen. Clubs die de 33-jarige wereldster willen vastleggen, hoeven 'slechts' 120 miljoen euro af te tikken. OK Diario wist dat als eerste te melden en vervolgens hielden ook Sport en Marca zich met de zaak bezig.

De twee grote Spaanse kranten zijn het echter niet met elkaar eens. Sport beweert dat het gerucht klopt, maar volgens Marca ontkent Real Madrid stellig dat de clausule van Ronaldo is verlaagd. De toekomst van Ronaldo in de Spaanse hoofdstad is al langer onderwerp van gesprek, omdat Real-voorzitter Florentino Perez afspraken over een contractvernieuwing niet zou zijn nagekomen.

Cristiano Ronaldo zal zich momenteel met andere zaken bezighouden, want zaterdagavond speelt hij met Portugal in de achtste finales van het WK tegen Uruguay. Bij winst komt de Europees kampioen in de kwartfinales Frankrijk of Argentinië tegen.