Koeman: "Oranje had geen slecht figuur geslagen bij dit WK"

Het Nederlands elftal had niet misstaan op het WK in Rusland denkt bondscoach Ronald Koeman.

"Het bevestigt mijn beeld: iedereen kan nu een goede organisatie neerzetten en goed verdedigen. Niet 60 minuten, maar 80, 85 minuten. En vaak ook tot in de blessuretijd", vertelt Koeman in gesprek met het Algemeen Dagblad.

"Als je ziet hoe Zweden met beperkte middelen wereldkampioen Duitsland aan rand van de afgrond bracht en hoe Iran dat deed met Portugal, dan ben ik ervan overtuigd: Oranje had geen slecht figuur geslagen bij dit WK. Absoluut niet."

"Wat ik op het WK zie bevestigt me alleen nog maar meer in de keuze die we hebben gemaakt met Oranje. De manier van spelen, compact, met drie man centraal achterin en voorin snelheid om de ruimtes te benutten, dat is voor nu de juiste weg. Zo kun je het ontbreken van extra individuele kwaliteiten toch een heel eind compenseren."

Het Nederlands elftal komt op 6 september weer in actie als Peru de tegenstander is in een oefenwedstrijd. Daarna vangt de nieuwe Nations League aan en zijn Frankrijk (9 september) en Duitsland (13 oktober) de tegenstanders.