Halo tv-serie eindelijk weer op de rit, Showtime gaat produceren

Kan je het je nog herinneren? Tijdens de E3 in 2013 kondigde Microsoft tijdens zijn conferentie een tv-serie aan gebaseerd op het Halo-universum. Onder andere Steven Spielberg zou als producent verbonden zijn aan het project. En toen was het jaren stil, tot nu.

De Amerikaanse zender Showtime heeft namelijk de Halo tv-serie officieel aangekondigd. De zender staat bekend om series als Dexter, Stargate SG-1, Californication en Homeland. De Halo tv-serie, die nog geen officiële titel heeft, zal bestaan uit tien afleveringen van een uur en gebaseerd worden op de Covenant War. Daarmee zou de tv-serie dus overlappen met de eerste drie games van de populaire gameserie.

Kyle Killen is aan het project verbonden als schrijver en producent, hij is vooral bekend van de series Lone Star, Awake en Mind Games. Rupert Wyatt, bekend als regisseur van onder andere Rise of the Planet of the Apes, zal enkele afleveringen regisseren. De serie zit nu in pre-productie, vanaf begin 2019 zou de serie in volledige productie moeten gaan.

Halo is niet erg vies van een beetje live action. In 2012 werd Halo: Forward Unto Dawn als webserie geproduceerd, en ook de releases van Halo: Reach en Halo 3: ODST gingen gepaard met live action trailers. Wellicht vormen ze een indicatie van wat we kunnen verwachten van de nieuwe tv-serie.