Geen Duitse Grand Prix in 2019

De Grand Prix van Duitsland lijkt niet op de Formule 1-kalender van 2019 te verschijnen. De organisatie van Hockenheim heeft bevestigd dat daar de race in ieder geval niet gehouden zal worden. Een andere baan wil de race niet, waardoor de Duitsers hopen in 2020 terug te keren.

Jörn Teske, marketingdirecteur van het circuit Hockenheim, bevestigde het nieuws aan Sport Bild. "Uiteraard werken we er nu al aan om de Formule 1 in het jaar 2020 terug te halen. De verwachtingen voor volgend jaar lagen te ver uit elkaar. We konden geen gemeenschappelijk rendabel model vinden. Daarom kijken we des te meer uit naar de race van dit jaar."

De Grand Prix van Duitsland wisselde in het verleden meermalen tussen Hockenheim en de Nürburgring. Vanwege de hoge kosten wilden beide banen elkaar afwisselen, maar vanwege financiële problemen haakte de Nürburgring af, waardoor er in 2015 en 2017 geen Duitse GP georgansieerd werd.

De Nürburgring wil wel terug op de kalender, maar dan tegen aanzienlijk gunstiger voorwaarden. Dat lijkt echter geen optie voor Liberty Media, eigenaar van de Formule 1.