Tunesië sluit WK af met zege op Panama

Tunesië heeft het WK voetbal afgesloten met een overwinning op Panama, dat in Saransk nog wel een voorsprong nam. In de tweede helft kantelde de wedstrijd.

Na nederlagen tegen zowel België als Engeland speelden Panama en Tunesië alleen nog voor de eer. In de vorige wedstrijd (tegen Engeland) werd het eerste WK-doelpunt uit de geschiedenis van Panama al groots gevierd en ook tegen Tunesië mochten de meegereisde fans juichen. Na ruim een half uur werd het namelijk 1-0 toen een poging van José Luis Rodríguez via Yassine Meriah in het doel belandde.

Tunesië drong daarna aan en kwam een aantal keren dicht bij de gelijkmaker. Zeven minuten na rust viel die 1-1 alsnog. Op aangeven van Wahbi Khazri, die in de vorige speelronde scoorde tegen België, maakte Fakhreddine Ben Youssef van dichtbij zijn eerste WK-treffer.

Halverwege de tweede helft zorgde Khazri er zelf voor dat Tunesië zijn tweede overwinning ooit op een WK boekte. Het land won in 1978 van Mexico, waarna de Afrikanen zich nog driemaal wisten te plaatsen voor de mondiale eindronde. In 1998, 2002 en 2006 werd echter geen wedstrijd gewonnen.