Marokko voelt zich bestolen en klaagt bij FIFA

Voor Marokko is het WK voetbal na de groepsfase voorbij, maar voetbalbond FRMF laat het er niet bij zitten. Men is woedend over de arbitrage tijdens de duels met Portugal en Spanje en de bond heeft dan ook een brief gestuurd naar de FIFA: Marokko voelt zich bestolen.

In de brief worden in totaal acht momenten opgesomd waar de arbitrage gefaald zou hebben. Dat was drie keer het geval tegen Portugal en zelfs vijf keer in de wedstrijd met Spanje. Alleen de belangen van Portugal en Spanje werden door de videoscheidsrechter behartigd, zo stellen de Marokkanen.

Nordin Amrabat liet gelijk na de laatste wedstrijd al weten zeer ontevreden te zijn over de VAR. Gerard Piqué zou namens Spanje hands hebben gemaakt, Cristiano Ronaldo scoorde na een overtreding, Pepe maakte hands, Amrabat somde het allemaal op.

Of de FIFA iets concreets met de in het Frans geschreven brief gaat doen valt te betwijfelen. Eerder ging al een brief de andere kant op: de FIFA was verontwaardigd over de behandeling van Amrabat's hersenschudding door de teamarts van Marokko.