Zwitserland verder op WK na punt tegen Costa Rica

Zwitserland heeft zich als nummer twee in groep E geplaatst voor de achtste finales van het WK. De wedstrijd tegen Costa Rica eindigde in 2-2.

Costa Rica was op voorhand al uitgeschakeld, waar Zwitserland zich bij een zege zou plaatsen voor de achtste finales. Het was Costa Rica dat het beste uit de startblokken kwam en een aantal goede kansen kreeg op de openingstreffer en hun eerste doelpunt op dit WK. Na zes minuten spelen kopte Celso Borges tegen de paal. Het aluminium stond ook bij de volgende mogelijkheid een treffer in de weg. Daniel Colindres trof met zijn schot de lat.

Doelman Yann Sommer kon zich ook onderscheiden bij de Zwitsers door Bryan Oviedo van het scoren af te houden. Colindres wist bij zijn tweede mogelijkheid ook niet te scoren. Na een half uur spelen wist Zwitserland tegen de verhouding in de ban te breken. Breel Embolo kopte een voorzet van Stephan Lichtsteiner goed terug en Blerim Dzemaili schoot van dichtbij overtuigend en hard raak: 1-0.

De jacht van Costa Rica op de eerste treffer in Rusland ging na rust verder en na 56 minuten spelen volgde de beloning. Uit een hoekschop van Joel Campbell kopte Kendall Waston de 1-1 tegen de touwen. De wedstrijd bloedde in de tweede helft wat dood, maar plots was daar twaalf minuten voor tijd even een opleving. Josip Drmic kopte de bal tegen de kruising.

Toch zouden de Zwitsers nog een keer scoren. Twee minuten voor tijd schoot Drmic beheerst de 2-1 tegen de touwen. Het bleek niet voldoende voor de zege. Na een overtreding van Denis Zakaria op Campbell mocht Bryan Ruiz aanleggen voor een strafschop en schoot de bal tegen de lat, maar via de rug van Sommer rolde de bal alsnog over de doellijn: 2-2.

Zwitserland is als tweede geëindigd in groep E en neemt het nu in de achtste finales op tegen Zweden, dat als eerste eindigde in groep F.