BraziliŽ naar achtste finales WK, ServiŽ uitgeschakeld

Op het WK voetbal heeft Brazilië zich na een stroef begin geplaatst voor de achtste finales. Na het gelijkspel tegen Zwitserland en een uiterst moeizame zege op Costa Rica werd Servië woensdag met 2-0 aan de kant geschoven, waardoor de Oost-Europeanen terug naar Belgrado kunnen.

Brazilië had vooraf een punt nodig, Servië was alleen bij winst zeker - en bij een gelijkspel was het afhankelijk van Zwitserland en Costa Rica. Marcelo was al binnen een kwartier ziek, zwak of misselijk en moest vervangen worden, terwijl Brazilië het duel controleerde.

Na een paar gemiste kansen was het een kleine tien minuten voor rust raak: Philippe Coutinho bracht Paulinho in stelling en met een heerlijk lobje passeerde de Barcelona-speler doelman Vladimir Stojkovic, oud-speler van Vitesse.

Servië werd in de tweede helft beduidend gevaarlijk, maar vooral Aleksandar Mitrovic gooide kans na kans weg. Na 68 minuten werd dat afgestraft: Neymar bracht de bal via een corner voor het doel en Thiago Silva kopte fraai de 2-0 binnen.