Trailers kijken: de bioscoopreleases van week 26

De leukste superheldenfilm (en volgens sommige misschien wel de beste) krijgt eindelijk een vervolg. Roel Reiné krijgt een kans zijn flater met Inhumans goed te maken. Criminelen kunnen terecht in Hotel Artemis.

Liefhebbers van het werk van Terrence Malick kunnen bovendien zijn nieuwe documentaire over het ontstaan van ons universum aanschouwen. Er is genoeg te beleven deze week.

Incredibles 2

De superhelden zijn terug en stelen opnieuw de show in Incredibles 2. In dit nieuwe avontuur staat Helen in de spotlight als superheld, terwijl Bob dagelijkse heldendaden verricht in het huishouden, met Violet, Dash en baby Jack-Jack – wiens superkrachten nog ontdekt moeten worden. De familie staat alleen al snel op zijn kop als er een briljante schurk opduikt met een meesterplan dat alles in gevaar zal brengen. Dit laten de superhelden natuurlijk niet gebeuren en samen met Frozone gaan ze de strijd aan. Dat is wat deze familie zo Incredible maakt!

Redbad

Na het succes van Michiel de Ruyter komt Roel Reiné met een indrukwekkend heldenepos over de legende van Redbad en de strijd tegen het oprukkende Christendom.

Hotel Artemis

In Hotel Artemis, een geheim en exclusief ‘members-only’ ziekenhuis, behandelt Jean (Jodie Foster) de gevaarlijkste criminelen ter wereld. Binnen gelden drie regels: géén wapens, géén politie en géén moord. In deze superspannende actiethriller verandert de veiligste plek voor criminelen in Los Angeles in de gevaarlijkste… Geschreven en geregisseerd door Drew Pearce, bekend van Iron Man 3, Mission: Impossible – Rogue Nation en het aankomende Sherlock Holmes 3.

On Chesil Beach

Het is 1962. Tijdens hun huwelijksreis droomt het pasgetrouwde jonge stel Florence en Edward van hun toekomst samen. Ze beseffen echter nog niet dat de beslissingen die ze die zomer nemen invloed zullen hebben op de rest van hun leven.

Tag

Elk jaar strijden vijf zeer competitieve vrienden een maand lang in een alles-mag-spelletje genaamd 'Tag'. Dit doen ze al sinds de eerste klas. Ze riskeren hun leven, relatie én baan om elkaar naar de grond te werken met de kreet: “Jij bent hem!”. Dit jaar valt het spel samen met de bruiloft van hun enige onverslagen speler. Het zou hem een gemakkelijk doelwit moeten maken, maar hij weet dat ze komen en is voorbereid. Tag is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Deze komedie toont hoe ver sommige mannen gaan om een spel te winnen.

The Trip to Spain

Na Engeland en Italië reizen Steve Coogan en Rob Brydon dit keer door Spanje. Ze discussiëren over beroemdheden en maken gekscherende grappen, terwijl ze genieten van paella en gazpacho. Hun komische opmerkingen over roem en vriendschap zijn daarbij net zo droog als de beste Spaanse wijn.

Voyage of Time: Life's Journey

De documentaire Voyage of Time: Life's Journey beschrijft het ontstaan van het universum. Oogverblindende beelden schetsen de oorsprong en de uiteindelijke ondergang van de aarde en het heelal, van de geboorte tot de dood, waarbij de grootste kosmische krachten tot de kleinste ecosystemen voorbij komen. De beelden worden begeleid door de voice-over van tweevoudig Oscarwinnares Cate Blanchett. Voyage of Time: Life's Journey is het levenswerk van Terrence Malick (The Tree of Life, Badlands, The Thin Red Line) waarin hij een ode brengt aan de aarde en het leven. Meer dan dertig jaar werkte hij aan dit project. De opnamen vonden plaats over de gehele wereld, van IJsland tot Chili en van Amerika tot Papoea-Nieuw-Guinea. De adembenemende special effects werden gemaakt door de legendarische Dan Glass (The Matrix, V For Vendetta, Batman Begins) en Douglas Trumbull (2001: A Space Odyssey, Blade Runner, Close Encounters of The Third Kind).

Zagros

De Koerdische herder Zagros hoort dat zijn vrouw Havin door zijn familie wordt beschuldigd van overspel. Havin ontkent alles en vlucht met hun dochtertje Rayhan van Koerdistan naar België. Overtuigd van haar onschuld gaat Zagros hen achterna om in België een nieuw leven te beginnen. Eenmaal in Brussel blijkt Havin toch niet de hele waarheid verteld te hebben en gaat Zagros alsnog twijfelen. Hij moet kiezen tussen de liefde voor zijn vrouw en de eer van zijn familie. Een keuze die steeds moeilijker wordt en Zagros langzaamaan tot wanhoop drijft.

Check je lokale filmbioscoophuis voor deze films!