Cahill prijst Mertens voor excuses: "Ik was het al lang vergeten"

Gary Cahill toont in een interview veel respect voor Dries Mertens, die zich onlangs bij hem excuseerde voor een incident van zes jaar geleden.

Engeland en België, die elkaar donderdagavond treffen op het WK, oefenden tegen elkaar in de aanloop naar het EK van 2012. Na een duw van Mertens kwam Cahill in botsing met doelman Joe Hart. De huidige verdediger van Chelsea brak zijn kaak en hij moest de eindronde in Polen en Oekraïne daardoor aan zich voorbij laten gaan.

 

Gary Cahill vs Dries Mertens - England - Belgium (Bron: Youtube)

"Ik denk niet dat ik sindsdien tegen hem heb gespeeld, maar in maart heb ik hem gezien op vakantie in Dubai. Een mooi verhaal om eerlijk te zijn. Ik zat in een restaurant en plots stapte hij op me af om zich te excuseren", vertelt Cahill aan The Telegraph. "Voor mij was dat incident al lang vergeten en vergeven, maar hij deed toch de moeite om zich jaren na dato te verontschuldigen. Ik respecteer hem daarvoor enorm."

"Hij had dat niet hoeven doen. Hij kende mij niet, ik kende hem niet. Toen hij op me afstapte, wist ik ook niet wie hij was. Het toont gewoon aan dat hij een fatsoenlijke gast is. Niets dan respect." België en Engeland staan allebei op vier punten en een doelsaldo van 8-2. Als hun onderlinge duel gelijk eindigt, bepaalt het aantal gele kaarten wie poulewinnaar wordt. Op dit moment heeft Engeland er één minder dan de Belgen.