FC Twente vangt drie miljoen voor verkoop Jensen

Fredrik Jensen gaat FC Twente verlaten voor een avontuur in de Bundesliga. FC Augsburg betaalt zo'n drie miljoen euro om zijn contract af te kopen.

Dat meldt TC Tubantia over de transfer van de zesvoudig Fins international. De twintigjarige middenvelder had nog een contract voor twee seizoenen in de Grolsch Veste, maar kon een lonkende transfer naar het hoogste Duitse niveau niet weerstaan. “Als kleine jongen droom je er altijd van om in een Europese topcompetitie te mogen spelen", reageert Jensen op de clubsite van zijn nieuwe werkgever. "Ik kan deze droom waarmaken met de overstap naar FC Augsburg in de Bundesliga. Ik kijk erg uit naar de nieuwe uitdaging en ik wil alles doen wat ik kan om het team te helpen hun doelen te bereiken."

Technisch directeur Stefan Reuter toont zich via de officiële kanalen van de Duitsers ook tevreden met zijn aanwinst. "Hij is een goede, getalenteerde speler die zich volgens ons goed kan ontwikkelen in deze familiaire omgeving", aldus de beleidsbepaler. Augsburg eindigde afgelopen seizoen op een verdienstelijke twaalfde plaats in de Bundesliga.

Het vertrek van de jonge international komt niet als een verrassing in Enschede. Geruchten over deze stap deden al langer de ronde en Jensen had kort na de degradatie met de Tukkers al aangegeven te willen vertrekken. In totaal kwam de aanvallende middenvelder tot zestig wedstrijden voor de club. Hij vond daarin negen keer het doel en produceerde daarnaast zes assists. Het is niet bekend of FC Twente een doorverkooppercentage hebben afgedwongen.