Wereldkampioen Duitsland uitgeschakeld na verlies tegen Zuid-Korea

Duitsland is uitgeschakeld op het WK voetbal. De huidig wereldkampioen verloor met 2-0 van Zuid-Korea, terwijl in de andere groepswedstrijd Zweden met 3-0 won van Mexico. Zweden is door de winst op Mexico groepswinnaar in Poule F.

Het kon in groep F nog alle kanten uit voor aanvang van de laatste groepswedstrijd. Mexico was nog niet zeker van een plaats in de achtste finales ondanks twee overwinningen. Ook Zuid-Korea had nog een kans op de achtste finales ondanks de twee nederlagen.

In de eerste helft van het duel met Zuid-Korea had Duitsland het vooral moeilijk met zichzelf. Ondanks het matige spel werd Timo Werner twee gevaarlijk, maar de Duitse spits wist zijn acties niet succesvol af te ronden. Zuid-Korea had in de eerste helft ook nog enkele mogelijkheden. Een vrije trap van Woo-Young Jung kon nog maar net verwerkt worden door Manuel Neuer. Ook de spits van Zuid-Korea kreeg twee kansen om de score te openen, maar wist deze niet af te maken.

Na rust bleef Duitsland op zoek naar de openingstreffer. Goretzka was na vijftig minuten dicht bij de openingstreffer, maar de Zuid-Koreaanse goalie wist knap redding te brengen. Doordat Duitsland steeds meer naar voren ging spelen gaf het achterin ook ruimte weg.

Son en Seon-Min Moon kregen een paar kansen voor Zuid-Korea, maar die waren niet besteed aan de Zuid-Koreaanse aanvallers. Joachim Löw zag door de tussenstand bij Zweden -Mexico de uitschakeling in zicht komen en wisselde aanvallend. Door de aanvallende wissels kwam er nog meer ruimte voor Zuid-Korea.

Mats Hummels kreeg in de slotfase nog de beste kans voor Duitsland, maar de verdediger raakte de bal niet goed uit een voorzet van Özil. In blessuretijd deelde Young-Gwon Kim Duitsland de definitieve nekslag uit door uit een hoekschop tot scoren te komen. De treffer werd in eerste instantie geannuleerd, maar na inmenging van de videoscheidsrechter werd het doelpunt alsnog goedgekeurd. De Zuid-Koreaan bleek de bal te hebben gekregen van Toni Kroos. Terwijl Duitsland nog naarstig naar de gelijkmaker zocht, kreeg het nog een tweede treffer om de oren. Terwijl Neuer uit zijn doel was, werd Son met een lange pass voor een leeg doel gezet. De aanvaller van Tottenham Hotspur bepaalde de eindstand op 2-0.