Ajax legt Tadic voor vier jaar vast

Ajax en Southampton hebben een akkoord bereikt over de transfer van Dusan Tadic, zo melden beide clubs via de officiële kanalen.

De 29-jarige aanvallende middenvelder is op dit moment met Servië actief op het WK en sluit per 1 juli officieel aan bij de Amsterdammers. Met de transfer is 11,4 miljoen euro gemoeid. Dit bedrag kan door variabelen nog wel oplopen tot maximaal 13.7 miljoen euro. Eerder ging De Telegraaf nog uit van een transfersom van ruim 17 miljoen, dus is Ajax aanzienlijk goedkoper uit dan tot nu toe werd gedacht.

"De komst van Tadic betekent een flinke kwaliteitsimpuls voor onze selectie", reageert directeur spelersbeleid Marc Overmars. "Hij is op meerdere posities inzetbaar, zowel op het middenveld als voorin. Zijn ervaring is bovendien belangrijk voor de vele jonge talenten die we in de selectie hebben. Hij is een winnaar eerste klas en dat soort spelers heb je er graag bij."

Tadic brak door bij Vojvodina Novi Sad en kwam via FC Groningen bij FC Twente terecht. Hij werd in 2014 voor veertien miljoen euro verkocht aan Southampton en in dienst van the Saints staat de 55-voudig international op 24 doelpunten en 35 assists in 162 wedstrijden. Hij gaat bij Ajax een contract voor vier seizoenen tekenen.