Southampton haalt 'opvolger van Dusan Tadic' in huis

Southampton heeft zich versterkt met Stuart Armstrong. Hij komt over van Celtic en wordt gezien als opvolger van Dusan Tadic, die op weg is naar Ajax.

De transfer van Tadic hangt al enige dagen in de lucht en er zou al een mondeling akkoord zijn tussen club en speler. De international van Servië wil dat echter nog niet bevestigen, omdat hij zich momenteel volledig op het WK wil storten. Southampton speelt in ieder geval alvast in op zijn vertrek door Armstrong vast te leggen. De aanvallende middenvelder van Celtic en speler van de Schotse nationale selectie komt naar verluidt over voor 7,5 miljoen euro. Dat bedrag zou met variabele clausules nog eens met anderhalf miljoen euro op kunnen lopen.

De club laat via de officiële kanalen weten dat de 26-jarige Armstrong voor vier seizoenen heeft getekend. Hij ondertekende een jaar geleden nog een nieuwe overeenkomst met Celtic ondanks interesse van de Zuid-Engelsen. Nu is het alsnog van een transfer naar het St Mary’s gekomen. “Southampton past heel goed bij mij. Ik houd van het attractieve voetbal dat de club speelt en ik ben blij dat ik hier ben”, aldus de kersverse aanwinst.

Armstrong speelde voor Inverness Caledonian Thistle en Dundee United, alvorens hij begin 2015 de overstap naar Celtic maakte. De middenvelder won vier landstitels, twee Scottish Cups en twee Scottish League Cups in Glasgow en vervulde een belangrijke rol in de opeenvolgende trebles onder leiding van manager Brendan Rodgers. Hij is de eerste zomerse aanwinst van The Saints, die binnenkort vanuit Amsterdam 17.1 miljoen euro gaan toucheren voor Tadic.