Frankrijk en Denemarken naar achtste finales na saaie wedstrijd

Denemarken en Frankrijk hebben in een zeer matig duel met 0-0 gelijkgespeeld. Frankrijk, al zeker van de achtste finales, pakte daarmee de winst in groep C en Denemarken had voldoende aan één punt om zeker te zijn van een plaats in de achtste finales.

De Franse bondscoach Didier Deschamps gaf enkele spelers rust. Bij Denemarken moesten eredivisiespelers Nicolai Jørgensen, Lasse Schöne en Kasper Dolberg genoegen nemen met een plaats op de reservebank.

Het was in de eerste helft vooral saai om naar te kijken. Beide ploegen waren tevreden met één punt en dat was ook te zien aan het spel. Toen bij de andere wedstrijd in de poule Peru op een 1-0 voorsprong kwam tegen Australië, bleef beide ploegen rustig verder spelen zonder risico's.

In de tweede helft was hetzelfde beeld, al kreeg Denemarken eenkans. Steve Mandanda, die zijn WK-debuut maakte in het Franse doel, had moeite met een vrije trap van Christian Eriksen en Andreas Cornelius was net te laat voor de rebound. Ondertussen was Peru in Sotsji op 2-0 gekomen.

Ondanks de ruime voorsprong van Peru namen beide ploegen geen risico's in het veld. Nabil Fekir kreeg in de slotfase nog een kans, maar de Fransman stuitte op de Deense doelman Kasper Schmeichel.

Het was voor het eerst dit WK dat een duel in 0-0 was geëindigd. Een uitslag waar beide landen prima mee kunnen leven. Hun volgende tegenstanders komen uit groep D. Die wedstrijden worden dinsdagavond afgewerkt.