Van Marwijk: "Ik voel me al een beetje als een Australiër"

Bert van Marwijk voelt zich, ondanks dat hij er nog geen half jaar werkzaam is, al een beetje een Australiër.

Van Marwijk neemt het dinsdagmiddag met the Socceroos op tegen Peru in groep C van het WK en heeft nog een kans om zich te plaatsen voor de knockout-fase. Australië moet de wedstrijd winnen en Denemarken moet verliezen van Frankrijk om als tweede in de groep te eindigen.

Het zou de laatste wedstrijd van de 66-jarige trainer kunnen zijn bij het land, nadat hij in januari werd aangesteld als opvolger van Ange Postecoglou. "Ik voel me al een beetje als een Australiër, tekende Goal op uit de mond van Van Marwijk. Het is erg leuk om met deze spelers en het hele team samen te werken."

Peru verloor tot dusver beide wedstrijden en kan zich ook niet meer plaatsen voor de achtste finales. Van Marwijk is desondanks op zijn hoede voor de ploeg. "De tegenstander is een emotioneel team, dus je kunt alles verwachten."

"We moeten op onze manier van spelen vertrouwen. Ik denk dat dat de sleutel is, dus we moeten aanvankelijk niks gaan forceren. Het forceren van dingen zou pas in de tweede helft kunnen en het hangt er vanaf hoe de situatie is. Ik denk niet dat je van het begin iets moet forceren. We moeten eerst ons natuurlijke ritme krijgen dat we spelen."