Bondscoach Iran: "Iedereen moet het erover eens zijn dat de VAR niet goed gaat"

De bondscoach van Iran Carlos Queiroz is niet te spreken over het gebruik van de VAR na afloop van de wedstrijd tegen Portugal maandagavond (1-1).

De VAR kende maandagavond in blessuretijd een strafschop toe aan Iran na een overtreding van Cédric Soares op Sardar Azmoun. Het was de laatste keer dat scheidsrechter Enrique Cáceres een beroep zou doen op zijn visuele hulp, nadat hij Portugal eerder al een strafschop had toegekend - die gemist werd door Cristiano Ronaldo - voordat hij het systeem gebruikte om te concluderen dat een elleboog van Ronaldo op Morteza Pouralinganji slechts een gele kaart waard was.

"Wij zijn de coaches, ik wil weten wat er aan de hand is, ik wil zien wat er aan de hand is. We kunnen het niet zien. Ze laten het ons niet zien", vertelde Queiroz op de afsluitende persconferentie. "De realiteit is dat je het spel stopt voor de VAR. Er is een elleboog en dat is een rode kaart volgens de regels. De regels maken geen uitzondering voor Lionel Messi of Ronaldo is. Het is een rode kaart!"

"De vraag voor mij gaat niet over scheidsrechters, het gaat om de houding en de moed en het karakter. De beslissingen moeten voor iedereen duidelijk zijn. Naar mijn mening, Mr Infantino en FIFA, iedereen moet het erover eens zijn dat de VAR niet goed gaat, dat is de realiteit. Er zijn veel klachten. Wie neemt de beslissingen in de wedstrijd? We hebben het recht om het te weten. We hebben de VAR. Menselijke fouten waren er eerder, we accepteren dat."

"De scheidsrechters op het veld wassen hun handen, bedekken zichzelf met beslissingen vanwege de mannen op dat hokje. De mannen weten daar niet wat ze moeten doen. Als je de VAR implementeert, om dan fouten te maken? Als je geavanceerde technologie hebt, training en over vijf mannen in dat hokje, en ze zien geen elleboog? Doe me een lol, doe me een lol."