WK-scheidsrechter wil mensen huis uit jagen

Björn Kuipers, scheidsrechter op het WK-voetbal en tevens eigenaar van een Jumbo in Oldenzaal, is vast van plan om de bewoners van vier woningen in de buurt hun huis uit te jagen om ruimte te realiseren voor parkeerplaatsen. Dat meldt Tubantia. Met de sloop van twee 2-onder-1-kapwoningen moeten er circa 40 parkeerplaatsen aan de Glindestraat gerealiseerd worden. 

Woningbouwvereniging WBO steunt de plannen van Kuipers: "Het slopen van een woning is altijd vervelend. Maar mensen beseffen niet altijd dat een huurwoning eigendom is van de woningbouwvereniging. Bovendien moeten wij als woningbouwvereniging ook kijken naar langetermijnontwikkelingen. In de komende jaren zijn er bijvoorbeeld minder sociale huurwoningen nodig.”  aldus directeur Dick Mol van WBO. 

De reden dat er volgens de woningbouw minder sociale huurwoningen nodig zijn in Oldenzaal is dat de aankomende generatie 70-plussers simpelweg een te hoog inkomen heeft om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning. In 2030 moet het aanbod sociale huurwoningen met 13 procent verminderd zijn aldus Tubantia. 

Noodzaak
Volgens Björn is de uitbreiding pure noodzaak: "Mensen zetten hun auto op de stoep, er ontstaan verkeersopstoppingen en er is veel vrachtverkeer. We willen dat het in- en uitrijden en het parkeren meer geruisloos gaat. Ik ben namelijk wel verantwoordelijk voor de leefbaarheid in de buurt." In de ochtenden gaat het parkeren nog wel volgens de supermarkteigenaar, maar in het weekend is het 'dramatisch'. Hij geeft aan dat door het realiseren van de parkeerplaatsen er meer rust ontstaat en dat hij niet als enige profijt heeft, maar ook de andere bedrijven in de buurt. 

Bestemmingsplan
Ook de gemeente staat achter het plan van Kuipers. Om zijn plannen te realiseren moet namelijk het bestemmingsplan gewijzigd worden en de gemeente heeft reeds toegezegd mee te willen werken aan de plannen van Kuipers. De woningbouwvereniging focust zich nu op het vinden van nieuwe huisvesting voor de huurders, van wie er eentje moeilijk lijkt doen over de gedwongen verhuizing. Aan de Asterstraat worden momenteel 29 woningen gesloopt, waarvoor er 28 'energieneutrale' woningen in de plaats gebouwd worden. Een eventuele sloop van de woningen aan de Glindestraat zou dan ook op z'n vroegst in het tweede kartaal van 2019 van start kunnen gaan.