Saoedi-Arabië wint voor het eerst in 24 jaar een WK-wedstrijd

Saoedi-Arabië heeft maandag voor het eerst in 24 jaar een WK-wedstrijd gewonnen. In Volgograd won de ploeg van bondscoach Juan Antonio Pizzi met 2-1 van Egypte. Voor beide landen stond er niks meer op het spel.

Egypte kwam na 22 minuten op voorsprong. Mohamed Salah werkte beheerst af na een prachtige pass van Abdallah Said. Daarmee hield ook Yasser Al-Mosailem zijn doel niet schoon. Het was alweer de derde keeper van Saoedi-Arabië die in actie kwam op dit WK. Egypte kreeg nog goede kansen op de 2-0, maar die waren niet besteed aan Salah en Trezeguet.

Essam El-Hadary (45), die zijn WK-debuut maakte en nu de oudste speler op een WK is, wist voor Egypte eerst een penalty te stoppen voor Egypte, maar Saoedi-Arabië kreeg in de extra tijd van de eerste helft nog een penalty. Ditmaal was het wel raak voor Saoedi-Arabië en was het eerste doelpunt sinds 2002 op een WK voor de Saoedi's.

Het duel leek te eindigen in een 1-1 gelijkspel, maar Salem Al-Dossari bracht daar in de vierde minuut van de blessuretijd verandering in. Salem Al-Dossari schoot raak via de binnenkant van de paal. Voor Saoedi-Arabië was het de eerste overwinning sinds 24 jaar op een WK. Toen won het van België. Egypte wacht nog steeds op een eerste overwinning op het WK voetbal.