Overval op echtpaar leidt tot witwasonderzoek

Op 11 mei werd een ouder echtpaar in hun Deurnese woning overvallen. De daders gingen er met een kluis vandoor. Er bleek echter nog een kluis te zijn, waarin tijdens het onderzoek enkele honderdduizenden euro’s aan contant geld werden aantroffen. De recherche startte vervolgens, naast het onderzoek naar de overval, ook een onderzoek naar de herkomst van dit geld.

Al snel bleek dat een familielid van de bewoners, een 49-jarige inwoner van Heerlen, het geld daar kennelijk had ondergebracht. Een woordvoerder van de politie: "Omdat de officiële inkomsten van deze man het bezit van een dergelijk enorm contant geldbedrag niet konden verklaren, gingen onze financieel rechercheurs met de zaak aan de slag. De man wordt verdacht van witwassen, omdat we vermoeden dat hij dit vermogen op illegale wijze heeft verkregen. De vraag waarmee hij dat precies heeft gedaan maakt onderdeel uit van het onderzoek."

Meer contant geld en whisky
De verdachte werd maandagochtend in zijn woonplaats aangehouden en er volgde onderzoek in zijn woning. Ook bij hem thuis vond de politie nog eens enkele tienduizenden euro’s waarvan het de vraag is waar de man het mee verdiende. Verder deden ze nader onderzoek in de woning in Deurne, waar het geld medio mei was aangetroffen. De woordvoerder: "Daar troffen we een paar honderd verschillende flessen whisky aan met, naar het zich laat aanzien, een grote totaalwaarde. Al deze flessen, twintig dozen vol, namen we in beslag omdat we ons ook hier afvragen hoe de man zich dit kon veroorloven."

Ingesloten
De verdachte werd ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. Het is aan de officier van justitie om te bepalen of het na uitgebreid verhoor nodig is hem langer vast te houden.

Overval op echtpaar leidt tot witwasonderzoek (Foto: stockfoto politie.nl)
Overval op echtpaar leidt tot witwasonderzoek (Foto: stockfoto politie.nl)