Rea wint World Superbikes-race op Laguna Seca

Motorcoureur Jonathan Rea heeft de eerste van twee World Superbikes-races van het weekeinde in het Amerikaanse Laguna Seca gewonnen. De Noord-Ier pakte vroeg de leiding en die stond hij niet meer af. Michael van der Mark eindigde als achtste. 

Polesitter Chaz Davies pakte bij de start de leiding, voor de Kawasaki's van Rea en Tom Sykes. Lorenzo Savadori volgde, voor Alex Lowes, Eugene Laverty en Van der Mark. Rea opende de aanval al snel bij leider Davies, maar die sloeg een eerste poging op sterke wijze af.

Voor Savadori was het al snel klaar: na een kleine twee ronden gleed de Italiaan onderuit. Na zes ronden lukte het Rea toch om de leiding te pakken: Davies maakte een foutje in de beruchte Corkscrew en de Noord-Ierse wereldkampioen profiteerde direct.

Achter het leidende duo reed Lowes een sterke race en hij zette zijn Yamaha voorbij Sykes naar de derde plek. De Kawasaki-coureur viel verder terug en met zes ronden te rijden lag hij zevende, achter Rea, Davies, Lowes, Laverty, Xavi Fores en Marco Melandri, maar voor Michael van der Mark.

Rea's overwinning werd niet meer bedreigd en de wereldkampioen zegevierde voor Davies, Lowes, Laverty, Melandri en Fores. Sykes hield Van der Mark nog net af en pakte zo de zevende plek.