Mexico bijna zeker van achtste finales na zege op Zuid-Korea

Mexico heeft op het WK in Rusland ook zijn tweede groepsduel gewonnen en is daarmee zo goed als zeker van een plaats in de achtste finales. In Kazan won Mexico met 2-1 van Zuid-Korea dat door de nederlaag is uitgeschakeld.

De eerste kansen in de eerste helft waren voor de Koreanen. Son Heung-min mocht drie keer aanleggen, maar twee keer lag een Mexicaanse verdediger in de weg, en bij de derde werd de bal verwerkt tot een corner. Zuid-Korea werd ook nog gevaarlijk uit een corner, maar ditmaal wist de Mexicaanse doelman Guillermo Ochoa een doelpunt te voorkomen.

Mexico kwam na 26 minuten op een 1-0 voorsprong via Carlos Vela. De Mexicaanse aanvaller van Los Angeles FC wist de penalty te benutten, nadat even daarvoor Jang hands had gemaakt. Nog voor rust kreeg Mexico nog een paar mogelijkheden met Miguel Layún en Hirving Lozano, maar hun pogingen gingen over.

Zuid-Korea ging in de tweede helft wat opportunistischer spelen. Aanvoerder Ki was nog het dichts bij een doelpunt, maar zijn inzet stranden op de vuisten van Ochoa. De Koreanen gaven steeds meer ruimte weg en daar profiteerde de Mexicanen van. Na iets meer dan een uur spelen veroverde Hector Herrera de bal op het middenveld en gaf die aan Lozano. De PSV-aanvaller liep op de verdediging af en gaf de bal op het juiste moment aan Javier Hernández, die de 2-0 maakte. Chicharito maakte zijn vijftigste interlandgoal en is met vier treffers nu ook gedeeld WK-topschutter voor zijn land.

Mexico nam wat gas terug en in de blessuretijd maakte Son nog de eretreffer, met een heerlijke uithaal van buiten de zestien, maar die treffer kwam te laat om Mexico nog in problemen te brengen.