Redbad beleeft wereldpremière

Het historische epos Redbad: De Legende beleeft zaterdag de wereldpremière. De film van regisseur Roel Reiné wordt voor het eerst aan het publiek vertoond tijdens een grootse openluchtpremière in Leeuwarden.

De speciale vertoning is onderdeel van het programma deze zomer rond de verkiezing van Leeuwarden als de Culturele Hoofdstad van Europa. De vertoning op zaterdagavond wordt bijgewoond door cast en crew van de film. Er zijn een paar duizend toeschouwers welkom op het Wilhelminaplein, waar vorig jaar The Passion werd opgevoerd.

De film vertelt over de Friese held Radboud (Gijs Naber) die in de vroege middeleeuwen met hulp van de Vikingen strijd voerde tegen de christenen die hun geloof met harde hand opdrongen in de lage landen. Andere hoofdrollen worden vertolkt door Lisa Smit, Egbert Jan Weeber, Loes Haverkort, Derek de Lint, Martijn Fischer en Aus Greidanus sr. De eerste officiële vertoning van Redbad in een bioscoop is op maandag 25 juni in Den Bosch. Daarna is de film vanaf 28 juni in heel Nederland te zien.

De rechten van Redbad zijn al aan veertien landen verkocht. Het historisch epos is op het festival van Cannes onder meer aangekocht door distributeurs in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en diverse landen in het Midden-Oosten.

 

 

Historisch epos Redbad beleeft wereldpremière
Historisch epos Redbad beleeft wereldpremière (Foto: BuzzE)