Nederland begint Champions Trophy met nederlaag tegen ArgentiniŽ

De Nederlandse hockeyers zijn de laatste editie van de Champions Trophy begonnen met een 2-1 nederlaag tegen regerend olympisch kampioen Argentinië.

Nederland, dat het toernooi voor het laatst in 2006 won, kwam in Breda op 1-0 via een doelpunt van Mirco Pruyser na assist van Lars Balk. Nederland kreeg voor rust nog kansen op de 2-0, maar die waren niet besteed aan Bob de Voogd en Thierry Brinkman.

Vlak na rust kwam Argentinië langszij via een goal van Gonzalo Peillat uit een strafcorner. In het slot van de wedstrijd kreeg de ploeg van bondscoach Max Caldas nog kansen op de overwinning, maar ook nu niet kon Oranje de kansen afmaken. Matias Paredes tikte in de slotminuut van dichtbij de 2-1 binnen voor Argentinië.

Het eerste duel van de dag werd gewonnen door India. India was in Breda met 4-0 te sterk voor Pakistan. De doelpunten kwamen op naam van Ramandeep Singh, Dilpreet Singh, Mandeep Singh en Lalit Upadhyay. De laatste drie treffers vielen in de slotfase, toen Pakistan alles-of-niets speelde.